Skip to content
Voor wie ga je helemaal? kerkdienst zondag 17 januari

Breng wat licht in je huis op zondag. Ontsteek thuis een kaars en gun jezelf een moment van bezinning en nadenken over een verhaal uit de Bijbel. Er is muziek door Elly Rote. Ds. Tom Mikkers preekt.

Meeluisteren?

Deze dienst is alleen online te beluisteren. We beginnen om 10.30 uur. Via de kerkomroep kun je meeluisteren. Hoe? Via deze link kom je terecht in een menu. De bovenste stream is de live uitzending. Na afloop plaatsen we een terugblik op de dienst op deze site. Ook de stream is dan hier te vinden.

Het programma 

Welkom

Muziek – Kärleksvals 1

Gebed

Lied 896 Wie heeft zijn geld verloren

Leviticus 26:3-17

Muziek: Meditation van Jules Massenet

Lucas 18-38-30

Muziek – Kärleksvals 2

Preek

Muziek – Kärleksvals  3

Preek vervolg

Muziek – Franse suite no 3 van J.S. Bach: Anglaise

Voorbeden met muziek – Ik moet nog zoveel doen

Mededelingen

Zegen

Wereld Religie Dag

Voor wie ga je helemaal? Dat is de rode draad van deze kerkdienst waarin onze eigen predikant Tom Mikkers voorgaat en Elly Rote de muziek verzorgt. In deze dienst gaat het over de tekst uit het Lucas-Evangelie waarin Jezus uitlegt dat Gods Koninkrijk een offer van je vraagt. Ook staan we stil bij Wereld Religie Dag, het feest dat op deze zondag wordt gevierd bij de Baha’í. Wereld Religie Dag is een ode aan priesters uit alle religies. Het gaat daarom in deze dienst ook over het Bijbelboek Leviticus, het boek van de Joodse priesterstand.

Muziek

Naast muziek op de vleugel door Elly Rote, klinkt lied 896 uit het Liedboek van de Kerken: ‘Wie heeft zijn geld verloren’.

Wie heeft zijn geld verloren, het goed waarvan hij leeft en zoekt nu uit ten treuren tot hij gevonden heeft. Wie heeft iets liefs verloren en zoekt niet overal met handen, ogen, oren en tranen zonder tal.Wie heeft zijn God verloren en zoekt niet her en der op aarde, in de hemel, geen verte gaat te ver.Als zo de mensen leven en zoeken is hun lot en vinden is hun zegen: hoeveel te meer dan God.Hij ziet ons al van verre omdat Hij ons bemint en liever dan de sterren is Hem een mensenkind. En voordat wij Hem zoeken zijn wij gezocht door Hem en nu wij om Hem roepen geeft Hij ons deze stem. En wie het wordt gegeven bespeurt Hem overal in woorden allerwegen, in mensen zonder tal!

Back To Top
Zoeken