Skip to content
Wassenaar leest: ‘Godvergeten’ – kijk ‘De Avonden’ terug

De drie predikanten stemden dit keer niet schriftelijk om tot een keuze te komen wat het boek zou worden dat ze samen wilden lezen. Ze polderen dit keer met elkaar om het te lezen boek te kiezen voor hun tweewekelijkse online programma ‘De Avonden’ vanuit Wassenaar. De komende weken lezen de drie Wassenaarse predikanten Esther de Paauw, Jilles de Klerk en Tom Mikkers ‘Godvergeten’ van Tim van Iersel.

In ‘Godvergeten’ biedt Tim van Iersel handreikingen en bemoediging in het omgaan met dementie en God. Dementie brengt je bij de kern van je geloof. Juist omdat je met dementie zo afhankelijk en kwetsbaar bent, juist omdat je cognitieve capaciteiten achteruitgaan, kom je onherroepelijk voor de kernvragen van je leven te staan. Daarom spreekt dit boek over dementie én over God, aan de hand van thema’s die daarbij belangrijk zijn. Het gaat over de vraag naar waarom (waarom overkomt mij dit?), over loslaten, jezelf vergeten en vergeten worden, muziek en vooruitzien.

Hoe handel ik eerlijk?

In deze aflevering werd ook het boek ‘Hoe handel ik eerlijk’ besproken van Paul Schenderling en Matthias Olthaar. De predikanten prezen het idealisme van dit boek. Het laat zien hoe ingewikkeld ons economisch systeem is geworden. Ook prezen de predikanten naast het boek ‘Godvergeten’ twee andere boeken aan.  Tom Mikkers bracht ‘Wolfstijd’ in over de wederopbouw van Duitsland. Esther de Paauw stelde voor om ‘Bericht vanuit het innerlijk’ (The Invention of Solitude) te lezen van Paul Auster.

Hier kun je het terugkijken

Kijk hier terug naar het hele programma van ‘De Avonden’ van maandag 12 april. De volgende editie is op maandagavond 26 april. Om half negen ’s avonds is de nieuwe stream online te vinden.

Back To Top
Zoeken