Skip to content
Wassenaar leest: ‘Hoe handel ik eerlijk’ – kijk ‘De Avonden’ terug

Er is weer een nieuw boek gekozen in het speciale boekenprogramma ‘De Avonden’, een tweewekelijkse online programma vanuit Wassenaar. De komende weken lezen de drie Wassenaarse predikanten Esther de Paauw, Jilles de Klerk en Tom Mikkers Hoe handel ik eerlijk’ van Matthias Olthaar en Paul Schenderling.

Dit boek is een pamflet in de vorm van een parabel. Het beschrijft hoe we ons consumptie-gedrag kunnen we veranderen. Hoofdpersoon in het boek is ondernemer Johan. Hij gaat op reis om te ontdekken of je duurzame keuzes kunt maken. Hij denkt te weten hoe dit kan. Bekijk ook de speciale website bij het boek. Naast dit boek werden ook ‘De Zomer van 1927′ en ‘Zorg voor de Ziel’ van Arjan Plaisier als boeksuggesties van de hand gedaan.

Niet in Gods naam

Het boek ‘Niet in Gods naam’ van Jonathan Sacks was het boek dat de predikanten vervolgens bespraken. Het boek werd geprezen vanwege het pleidooi voor godsdienst en het monotheïsme. Daarnaast klonk de vraag of de teksten in de Bijbel die geweld verheerlijken niet over het hoofd worden gezien. Wat moet je met deze teksten?

Kijk deze aflevering terug

Wilt u zien hoe  de keuze voor het nieuwe boek tot stand kwam? Wilt u weten wat de predikanten zeiden over het boek van Jonathan Sacks?  Deze editie van ‘De Avonden’ is online te zien via het online kanaal van de Messiaskerk. De volgende ‘De Avonden’ is om maandagavond 12 april.

Back To Top
Zoeken