Skip to content
Weer naar de kerk

Zondag 12 juli gingen we weer open. Dertig personen kunnen de dienst bijwonen. Onze kerkdienst blijft ook als Vrijzinnig in Wassenaar te beluisteren. De dienst heeft een hybride karakter. Omdat we nog altijd meer luisteraars hebben dan kerkgangers, houden we enkele elementen van onze online diensten aan.  De dienst begint om 10.30 uur. Aanmelden voor de diensten kan vóór zaterdag voorafgaand aan de dienst via e-mail: secretaris@vrijzinniginwassenaar.nl 

UPDATE DECEMBER 2020 – aanmelden gaat voortaan via aanmelden@vrijzinniginwassenaar.nl

Hoe gaan we te werk?

Nu we de kerk weer openstellen zijn door de overheid maatregelen opgesteld in samenwerking met het RIVM waaraan we ons houden. Bezoekers worden bij de hoofdingang begroet door een bestuurslid. In de (eventuele) rij wachtenden moet uiteraard anderhalve meter afstand worden gehouden. Bij de voordeur doen we een gezondheidscheck. Het bestuurslid geeft aan wanneer een bezoeker – of een bezoekerspaar – naar binnen mag. Een volgende bezoeker (of bezoekerspaar) kan pas naar binnen wanneer de voorgaande bezoeker(s) de kerkzaal zijn ingegaan. In de hal is ontsmettende handgel aanwezig.

De beschikbare stoelen in de kerkzaal zijn op de juiste afstand van elkaar geplaatst. Het bestuur wijst u een stoel aan. De zaal wordt van voren af gevuld. Voor echtparen zijn er stoelen naast elkaar. Helaas kunnen we nog niet samen zingen. Houd er rekening mee dat de ramen open staan tijdens de dienst of bijeenkomst. De garderobe is niet in gebruik, uw jas kunt u op uw stoel hangen. Laat uw jas in de auto, als het weer dat toelaat.

Na afloop van de dienst wordt aangegeven welke bezoeker(s) de kerkzaal op dat moment kunnen verlaten. Iedereen verlaat de kerk via de achterdeur. De collecte blijft nog online.  Er is nu nog geen koffie achteraf; wanneer u iemand wilt spreken, kan dat in de tuin en op de stoep, helaas nog niet binnen. Toiletten kunnen slechts in uiterste nood worden gebruikt. Daar liggen desinfectiedoekjes, die u na gebruik in de prullenbak kunt weggooien.   De diensten en andere bijeenkomsten zijn alleen toegankelijk voor wie niet hoest en geen koorts heeft. Ook huisgenoten van mensen die in quarantaine zijn of corona hebben zullen slechts digitaal kunnen deelnemen. Uw naam wordt op een lijst gezet, zodat we kunnen zien of iedereen die komt zich heeft aangemeld. Deze lijst bewaren we een maand. Indien u ná aanmelding alsnog klachten krijgt, meldt u zich dan alstublieft af. Voor alles geldt….we zijn blij om u weer in de kerk te begroeten!!

 

Back To Top
Zoeken