Skip to content
De laatste ‘De Avonden’

‘It’s a wrap’, zo luidt de uitdrukking als de opnamen erop zitten en alles op film staat. Dat gold in ieder geval gisterenavond voor de laatste aflevering van het speciale avondklok-programma ‘De Avonden’. Sinds het begin van de avondklok kwamen de drie Wassenaarse predikanten Esther de Paauw, Jilles de Klerk en Tom Mikkers elke twee weken samen in de Messiaskerk om drie boeken te bespreken, en één boek te kiezen dat ze samen zouden gaan lezen.

Kijk hier ‘De Avonden’ terug van maandag 26  april.

“We hebben altijd gezegd dat we doorgaan met dit programma, totdat de avondklok erop zit”, vertelde Esther de Paauw in deze laatste uitzending. “Dit wordt de laatste keer”, gaf ze dan ook aan.  Dat wil niet zeggen dat het lezen stopt dit voorjaar.

De predikanten kwamen elk nog met een boekentip voor de komende tijd. Tom Mikkers tipte het theologische boek van het jaar ‘Alle dingen nieuw’ van Erik Borgman. Jilles de Klerk prees ‘De tuinen van buitenzorg’ aan van Jan Brokken. Esther de Paauw roemde zowel de film als het boek ‘The Reader’, dat in het Nederlands is uitgebracht als ‘De voorlezer’.

 

Het gelezen boek dit keer

Het boek dat de drie predikanten in deze laatste uitzending bespraken was ‘Godvergeten’ van Tim van Iersel. Dit boek ging over geloof en dementie. Het gesprek ging over de waarde van dit boek. Er was waardering voor de pastorale toon van het boek en het beschreven mensbeeld, waarin een mens meer is dan een optelsom van al zijn prestaties.  Bij dit laatste bericht past ook een woord van dank aan alle kijkers en meelezers. Dank ook aan onze technicus Jeroen Zuurmond die alle uitzendingen aanwezig was om de techniek te verzorgen.

Back To Top
Zoeken