skip to Main Content

8 september

woensdag van 20:00 tot en met 22:00

Filosofisch café

Filosofisch café met Daan Roovers, Denker des Vaderlands

De Filosoof des Vaderlands komt naar Wassenaar en dit keer gaan we het over verschillende zaken hebben: het belang van het midden, het onderwijs en de naderende verkiezingen.
Hoe kunnen we als goed burger deelnemen aan de samenleving? Wat heeft de Filosoof des Vaderlands hierover te vertellen?

Na René ten Bos, Marli Huijer, René Gude en Hans Achterhuis was de Denker des Vaderlands Daan Roovers (1970); zij is een boegbeeld van de publieksfilosofie. Als voormalig hoofdredacteur van Filosofie Magazine, docent publieksfilosofie aan de Universiteit van Amsterdam en programmamaker ontwikkelt Roovers nieuwe manieren om mensen aan het denken te zetten. Het publieke denken staat centraal in Roovers’ denkerschap. Ze heeft oog voor de verschillende posities binnen het gepolariseerde maatschappelijke en politieke debat, brengt nuance aan in de verharding en biedt daarbij een begin van de oplossing: tegen wantrouwen en vervreemding in, pleit Roovers voor de terugkeer van goed burgerschap.

Opgave

Opgave verplicht via aanmelden@vrijzinniginwassenaar.nl

Luister mee

Deze activiteit is ook online te beluisteren via de kerkomroep. Achteraf plaatsen we de audiostream ook online zodat je kunt terugluisteren.

Back To Top
×Close search
Zoeken