Skip to content
‘Liefs uit Wassenaar’ zet de Burcht in het zonnetje

We beginnen om half elf. Meeluisteren kan via de kerkomroep. Via deze link kom je terecht op de pagina van de kerkomroep. Klik op de bovenste stream om mee te luisteren. Na afloop plaatsen we de audiostream ook hier op de site.  In mei is Stichting Oorlogsgraven het goede doel dat we steunen. Kijk hier hoe u kunt bijdragen hieraan.

Van oudsher heeft onze geloofsgemeenschap een band met De Burcht, een woongemeenschap van ouderen. In 1958 werd De Burcht opgericht vanuit onze geloofsgemeenschap. Jaarlijks organiseren we ook enkele kerkdiensten in De Burcht. Vanwege de maatregelen rond het Coronavirus gaat de Hagenpreek in de tuin van De Burcht dit jaar niet door. In plaats daarvan is Boudewijn van der Gronden, directeur van de Burcht te gast in ‘Liefs uit Wassenaar’. Tom Mikkers gaat met hem in gesprek. Hoe gaat het met de bewoners van De Burcht in quarantaine? Tom Mikkers verzorgt ook een overdenking over vrijheid, vrede en veerkracht.

Het team van de Burcht. Boudewijn van der Gronden op rechts. 

Muziek

Dit keer speelt Freek Koster stukken uit de Holberg Suite van Grieg.  Ook gaan we samen zingen. Dit keer zingen we lied 982 uit het Liedboek van de kerken ‘In de bloembol is de krokus’.

 

In de bloembol is de krokus – tekst 

In de bloembol is de krokus,in de pit de appelboom,in de pop huist een belofte: vlinders fladderen straks rond. In de koude van de winter groeit de lente ondergronds, nog verborgen tot het uitkomt, God ziet naar de schepping om.

Elke stilte kent zijn zingen, zoekt een woord en melodie, ieder duister wacht een morgen in dat licht is alles nieuw. Het verleden bergt de toekomst, wat die brengt, je weet het niet, nog verborgen tot het uitkomt, God alleen herschept en ziet.

In ons einde is de aanvang, in de tijd oneindigheid, in de twijfel ligt geloven,in ons leven eeuwigheid, in de dood het nieuwe leven, overwonnen alle strijd, nog verborgen tot het uitkomt, God alleen herkent die tijd.

 

Back To Top
Zoeken